Meniu Anunt
22-02-2021

Numarul de tranzactii imobiliare din Romania continua sa scada. Cu 10% mai putine vanzari in iunie fata de luna mai

share:

Numarul de tranzactii imobiliare din Romania continua sa scada. Cu 10% mai putine vanzari in iunie fata de luna mai
Luna iunie a adus o incetinire a ritmului tranzactiilor din domeniul imobiliar, inregistrandu-se cu 10% mai putine vanzari fata de luna mai si cu 20% mai putine vanzari fata de iunie 2018.

ANCPI a publicat statisticile referitoare la tranzactiile imobiliare de luna trecuta si cifrele nu sunt cele mai imbucuratoare. Astfel, piata isi continua incetinirea, cel putin in privinta numarului de tranzactii: in luna iunie s-au inregistrat cu 4.249 de vanzari mai putin fata de luna mai, respectiv cu 8.374 de vanzari mai putin fata de aceeasi luna a anului precedent. 

Topul celor mai productive judete din Romania la capitolul tranzactii imobiliare este format din Bucuresti - 4738 de proprietati vandute, Timis - 2.336 de proprietati vandute si Ilfov - 3.582 de vanzari. Clujul nu mai intra in topul judetelor, indicand o incetinire a ritmului vanzarilor. 

Pe de alta parte, a crescut numarul ipotecilor acordate in luna iunie, tranzactiile de acest tip fiind cu 2062 mai multe fata de luna precedenta (crestere de 10%). Bucuresti, Ilfov si Timis sunt judetele care conduc si la acest capitol. 

Scaderea de luna precedenta este mai putin abrupta fata de luna mai 2019, cand s-au vandut cu 14.338 mai putine proprietati fata de aceeasi perioada a anului precedent.