Meniu Anunt
30-05-2023

North Bucharest Investments: un investitor instituțional cu experiență de peste un deceniu, acum activ și pe piața rezidențială locală

share:

North Bucharest Investments: un investitor instituțional cu experiență de peste un deceniu, acum activ și pe piața rezidențială locală
Adriana Drăgușin

Pentru anul în curs, reprezentanții grupului mizează pe o dublare a cifrei de afaceri consemnate în 2022, ce a depășit pragul de 25 de milioane de lei.

Într-un context economic marcat de provocări multiple, nu încape îndoială că proprietățile rezidențiale sunt deosebit de atractive pentru achiziții în scop investițional – iar asta nu doar pentru micii investitori, ci și pentru cei instituționali. În cea din urmă categorie se încadrează North Bucharest Investments (NBI), parte dintr-un grup de companii fondat în anul 2011, în Republica Moldova, care a intrat anul trecut și pe piața românească. Integrând două linii de business distincte – activitatea investiţională propriu-zisă, secondată de serviciile de intermediere –, NBI își derulează activitatea atât în baza capitalului propriu, cât și prin parteneriatele strategice cu investitori privaţi şi instituţionali. În 2022, primul său an de activitate în România, grupul a înregistrat aici o cifră de afaceri de peste 25 de milioane de lei, în urma a peste 130 de tranzacţii derulate. Pentru anul în curs, oficialii NBI mizează pe dublarea acestei cifre.


Citește și:

Apetit crescut al investitorilor din piața rezidențială: achizițiile de locuințe în scopul revânzării sunt din nou atractive!


De la proiecte în fază incipientă, la unități locative la cheie

În prezent, activitatea investițională deține cea mai mare pondere din cifra de afaceri pe plan local a NBI. Pentru moment, grupul este activ pe piața rezidențială din București, cu precădere în nordul orașului, dar și în alte zone, în funcție de caracteristicile specifice ale proiectelor aflate în dezvoltare, dar și de dinamica fiecărei subpiețe. „Strategia grupului este de a achiziționa un pachet de unități într-un proiect rezidenţial dezvoltat de companii cu un istoric solid, iar investiţiile variază de la proiectele în fază incipientă și până la cele la cheie. În anul 2022, stocul de metri pătrați construiți din portofoliul companiei a ajuns la 24.000 și peste 250 de unități locative. Pentru a continua creșterea și dezvoltarea companiei, suntem în permanentă căutare de parteneriate cu dezvoltatori cu istoric puternic și durabil”, explică Vlad Musteață, fondator și CEO al North Bucharest Investments.

Pentru anul în curs, unul dintre obiectivele grupului este acela de a-și optimiza structura portofoliului, astfel încât peste 85% din proprietățile deținute să fie dezvoltate în conformitate cu normele ESG. „Achizițiile concentrate pe potențialul randamentului proprietăților, concomitent cu elemente care arată respect față de mediul înconjurător sunt parte din strategia noastră de creștere a cifrei de afaceri din 2023. Aceste elemente au devenit o constantă în discuțiile noastre cu clienții și partenerii noștri”, punctează Adrian Tudor, Head of Investor Relations, North Bucharest Investments.


Citește și:

North Avenue by A|B Imobiliare, un ansamblu rezidențial cu adevărat exclusivist, în nordul Capitalei. Atractiv atât pentru end-useri, cât și pentru investitori


Ne bucurăm de cum ne-a primit piața românească serviciile”

În ceea ce privește activitatea de vânzări, care reprezintă linia secundară de business a grupului, echipa NBI este formată din 35 de consultanți, care au reușit să creeze un portofoliu solid, alcătuit din ansambluri rezidențiale construite de dezvoltatori de renume, situate în sectorul 1 al Capitalei, respectiv în zone precum Pipera, Tunari sau Otopeni. „Ne bucurăm de cum ne-a primit piața românească serviciile și ne place să credem că eficiența diviziei noastre de vânzări este dată de mixul complet dintre serviciile de vânzări și cele de marketing, prin care se elaborează o puternică promovare a proiectelor aflate în portofoliul nostru. O parte importantă din politica noastră este că nu percepem comisioane de la cumpărători”, încheie Vlad Musteață.

Notă: Acest articol a fost publicat mai întâi în ediția tipărită a Titirez Magazine, revista specializată, cu apariție periodică, realizată de portalul imobiliar Titirez.ro. Ajunsă la ediția a VII-a, publicația este distribuită GRATUIT în cadrul târgurilor imobiliare din Capitală, dar și în centre de afaceri și alte puncte de interes pentru jucătorii din industria de real estate, atât dezvoltatori, agenții, bănci și brokeri de credite, cât și clienți finali, cumpărători sau chiriași.


Citește și:

Siguranța locatarilor, o prioritate la EnVogue Residence: ansamblul din Bd. Iuliu Maniu are adăposturi antiatomice și o rezistență la seisme de până la 8,9 grade pe scara Richter