Meniu Anunt
14-02-2020

Imobiliare: Top 5 cartiere bucurestene cautate de cumparatori in 2020

share:

Imobiliare: Top 5 cartiere bucurestene cautate de cumparatori in 2020
Portalul imobiliar Titirez.ro este unul dintre cele mai importante instrumente folosite de cumparatori pentru cautarea ofertelor imobiliare. Am facut o analiza a comportamentului utilizatorilor site-ului nostru, pentru a vedea care sunt cartierele bucurestene cu "priza" la cumparatori in 2020.

Astfel, cele mai populare cartiere din Bucuresti pentru cumparatori sunt:

1. Militari

Cartierul-Militari

Militari a fost cartierul "vedeta" in piata imobiliara a ultimilor ani, aici fiind concentrate majoritatea proiectelor imobiliare mari. Extinderea permanenta spre comunele Rosu, Dudu, Chiajna sau chiar Joita adauga luna de luna mii de proprietati noi la fondul de locuinte.

Cumparatorii sunt atrasi de linia de metrou directa spre Piata Unirii. Daca initial preturile erau mai mici decat in alte cartiere, acestea au crescut simtitor in ultimul an. Motivul este simplu: cererea depaseste cu mult oferta de proprietati disponibile, in ciuda ritmului frenetic de dezvoltare.

Proiecte rezidentiale premium in zona Militari:

Screenshot_3

Screenshot_7

Screenshot_8Screenshot_4

2. Drumul Taberei

10464322_801679596576898_5062247362452548682_n

Probabil surprinzator pentru multi, Drumul Taberei este unul dintre cele mai cautate cartiere din Bucuresti in randul celor interesati de achizitie. Pana anii trecuti, aceasta zona era considerata o Cenusareasa a pietei imobiliare, cumparatorii fiind alungati de lucrarile indelungate la linia de metrou si lipsa de proiecte rezidentiale de amploare.

Acest lucru s-a schimbat radical in a doua parte a anului 2019, cand deja lucrarile la linia de metrou din Drumul Taberei intrau pe ultima suta de metri. Odata cu apropierea termenului de dare in folosinta, cumparatorii au devenit atrasi de cartierul Drumul Taberei, unde pot gasi toate facilitatile de care au nevoie. Cel mai tarziu din anul 2021, drumul din Valea Oltului pana in Piata Unirii nu va mai dura mai mult de 20 de minute.

Un alt magnet pentru cumparatori este pretul inca relativ scazut al proprietatilor din zona Drumul Taberei. Astfel, aici inca se pot gasi apartamente decente de 2 camere sub 60000 Euro.

Vezi cele mai bune oferte imobiliare din cartierul Drumul Taberei: https://www.titirez.ro/vanzari-apartamente/bucuresti/drumul-taberei

Proiecte rezidentiale premium in zona Drumul Taberei:

Screenshot_2

3. Berceni

cartierul-berceni

Berceniul continua sa fie foarte cautat de cumparatori, atrasi de preturile scazute ale proprietatilor noi din Aparatorii Patriei - Popesti si de infrastructura bine pusa la punct. Astfel, cu lina de metrou ce leaga Berceniul direct de nordul Capitalei, acest cartier este foarte potrivit pentru corporatistii descurajati de preturile mari din nord.

Berceni isi continua dezvoltarea spre sud dincolo de Popesti Leordeni. In prezent, majoritatea ofertelor pentru apartamente noi se gasesc in comuna Berceni.

Vezi cele mai bune oferte imobiliare din cartiere din Bucuresti - Berceni: https://www.titirez.ro/vanzari-apartamente/bucuresti/berceni

Proiecte rezidentiale premium in zona Berceni:

Screenshot_5

4. Titan

87_big

Locomotiva cresterii cererii pentru cartierul Titan este zona Pallady - Trapezului, care reprezinta al doilea pol masiv de dezvoltare al Capitalei, dupa Militari. De-a lungul liniei de metrou data in folosinta deceniul trecut, proiecte mari si mici au aparut pe fiecare parcela de teren disponibila, existand inca potential urias de crestere.

Terenurile mari sunt inca usor de achizitionat, ceea ce inseamna ca potentialii cumparatori pot beneficia de preturi/mp sub medie. Titan se va mentine cu siguranta in topul cererilor si in anii urmatori, trendul fiind in continuare ascendent.

Proiecte rezidentiale PREMIUM in cartiere din Bucuresti - Titan

Screenshot_6

Screenshot_7

Screenshot_8

Screenshot_9Screenshot_10

Screenshot_11_1

5. Crangasi

Pasajul_Basarab_-_Noaptea

Probabil cea mai mare surpriza este cresterea masiva a interesului cumparatorilor pentru cartierul Crangasi, care pana in anii trecuti nu era una dintre tintele principale in piata imobiliara. Cu toate acestea, Crangasi a fost dintotdeauna un cartier cu multiple facilitati, bine conectat la retelele de transport in comun. In ultimii ani au aparut multe proiecte rezidentiale care au ridicat nivelul intregii zone.

In plus, foarte cautate sunt si blocurile din anii '80 din jurul statiei de metrou. 

Vezi cele mai bune oferte imobiliare din cartiere din Bucuresti - Crangasi: https://www.titirez.ro/vanzari-apartamente/bucuresti/crangasi