Meniu Anunt
25-11-2022

Genesis Property finalizează cel mai extins proiect de energie regenerabilă dintr-un parc de birouri din România, în YUNITY Park

share:

Genesis Property finalizează cel mai extins proiect de energie regenerabilă dintr-un parc de birouri din România, în YUNITY Park
Adriana Drăgușin

Cifrată la circa 1 milion de euro, investiția a constat în instalarea a peste 1.000 de panouri fotovoltaice pe acoperișurile mai multor clădiri de birouri.

Dezvoltatorul imobiliar autohton Genesis Property a anunțat finalizarea celui mai extins proiect de energie regenerabilă dintr-un parc de birouri din România. Proiectul a constat în instalarea a mai mult de 1.000 de panouri fotovoltaice, pe o suprafață de peste 4.000 de metri pătrați, în regim de prosumator, pe acoperișurile clădirilor de birouri din cadrul YUNITY Park (Novo Park) din nordul Bucureștiului, în urma unei investiții ce s-a cifrat la 1 milion de euro.

Așteptările românilor privind implementarea unor măsuri „verzi” sunt tot mai mari

Acest proiect face parte dintr-o serie amplă de inițiative de dezvoltare sustenabilă ale Genesis Property, ce are în vedere transformarea YUNITY Park într-un concept nou de real estate, menit să redefinească viitorul modului de lucru și stilului de viață urban. Potrivit reprezentanților companiei, reducerea impactului asupra mediului înconjurător devine o preocupare tot mai importantă pentru angajații români, în contextul preocupărilor legate de schimbările climatice, iar așteptările privind măsurile „verzi” cresc, așa cum arată un sondaj inițiat în primăvara acestui an de Genesis Property, în rândul a 1.180 de angajați din toată țara. Astfel, angajații consideră că măsurile de protecție a mediului din clădirile de birouri și ansamblurile rezidențiale sunt foarte importante, iar 70% dintre aceștia se așteaptă la o abordare sustenabilă și la mai multe inițiative pentru mediu.

Citește și:

Genesis Property: Angajații români sunt tot mai interesați de protejarea mediului. 7 din 10 vor mai multe măsuri „verzi” în birourile unde lucrează, dar și acasă

Protejarea mediului, un obiectiv prioritar

Încă din faza de proiectare, YUNITY Park a fost gândit în deplină concordanță cu cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă ale ONU și include multiple măsuri și inițiative care contribuie la reducerea impactului asupra mediului și crearea unei destinații „verzi”. Unele dintre acestea vizează în mod special atât creșterea eficienței energetice, cât și asigurarea unor surse sustenabile de energie.

Reducerea impactului asupra mediului este o prioritate integrată perfect în strategia companiei noastre și ține cont de cerințele angajaților care lucrează în spațiile de birouri administrate de noi. De aceea și misiunea strategică a Genesis Property este construită în jurul obiectivelor de a reduce impactul asupra mediului înconjurător și dependența de combustibilii fosili, iar eficiența energetică și energia solară sunt piloni esențiali ai acesteia. Facem un prim pas înainte în efortul de aliniere al actualului concept NZEB (nearly Zero-Energy Building) către clădirile cu emisii zero (ZEB), aliniind astfel cerința de performanță energetică din actuala Directivă de Eficiență Energetică a Clădirilor cu obiectivul UE pe termen lung de neutralitate climatică. YUNITY Park este gândit ca un exemplu de sustenabilitate pentru viitor, nu doar pentru provocările din prezent.”

Ioan Bejan, Director de Sustenabilitate, Genesis Property

Citește și:

STEP IT Academy, printre chiriașii YUNITY Park, business campusul în care genesis Property transformă Novo Park

Măsuri suplimentare de eficientizare energetică

De asemenea, Genesis Property a efectuat o evaluare detaliată a clădirilor și a zonei adiacente YUNITY Park și a identificat un set suplimentar de măsuri pentru a reduce și mai mult consumul de energie, chiar dacă toate clădirile se încadrau deja în cea mai ridicată clasă de eficiență energetică – clasa A.

Cele 1.080 de panouri fotovoltaice instalate pe clădirile de birouri din YUNITY Park vor produce între 650 - 680 MWh/an, în funcție de condițiile atmosferice. Alte măsuri în curs de implementare includ: iluminatul interior și exterior cu tehnologia LED, modernizarea unor echipamente și instalații de încălzire și răcire pentru reducerea consumului, introducerea de senzori pentru un management mai eficient al utilităților și diminuarea risipei. Astfel, eficiența energetică a fost tratată ca o sursă de energie în sine, înainte de a lua în considerare și a decide orice alte investiții, conform principiului „Energy Efficiency First”, recomandat de Comisia Europeană.

____________________

Despre Genesis Property

Genesis Property este unul dintre cei mai importanți dezvoltatori de birouri de clasa A din România, având o experiență de aproape 20 de ani în industria imobiliară. Compania deține și administrează peste 150.000 de metri pătrați de spații de birouri ocupate de companii precum HP, Accenture, Societe Generale, Citibank, Ericsson, Garanti BBVA, Infineon, Luxoft, Yokogawa, Siemens și Alpha Bank, unde lucrează peste 20.000 de angajați.

În 2020, Genesis Property a inițiat IMMUNE Building Standard™, un standard global inovator, care certifică reziliența clădirilor la amenințări pentru sănătate cum este pandemia de Covid-19. Prin IMMUNE™, compania își propune să contribuie sustenabil la crearea clădirilor sănătoase ale viitorului.

Genesis Property este, de asemenea, dezvoltatorul primului campus studențesc privat din România, West Gate Studios, și al unității de cazare de 4 stele Studio One Accommodation Suites.