Meniu Anunt
29-05-2018

Curtea Veche din Centrul Vechi al Capitalei va intra intr-un amplu proces de restaurare

share:

Curtea Veche din Centrul Vechi al Capitalei va intra intr-un amplu proces de restaurare
Complexul arheologic Curtea Veche din Centrul Vechi al Capitalei urmeaza sa intre intr-un proces de restaurare, cu buget de 38 de milioane de lei.

Situl arheologic "Curtea Veche", situat chiar in Centrul Vechi al Bucurestiului, va fi restaurat si transformat intr-un punct de atractie turistic.

Curtea_Veche_1

Curtea Veche este prima curte domneasca din Bucuresti, fiind cel mai probabil fondata de voievodul Mircea cel Batran in secolul al XIV-lea si transformata in resedinta domneasca de Vlad Tepes. Complexul de cladiri a fost abandonat in urma marelui incendiu din Bucuresti din secolul al XVIII-lea, care a consumat o mare parte din oras. 

1280px-Curtea_Veche-Bucharest

In prezent, portiunea excavata si partial reconstruita din Curtea Veche include un corp cu pivnite acoperite de o terasa recirculabila, o parte din fostul palat si ruinele fostelor bai turcesti. 

Primaria Capitalei a aprobat recent fondurile necesare pentru reabilitarea sitului arheologic, aici urmand sa se amenajeze spatii expozitionale permanente si temporare, spatii destinate intalnirilor si evenimentelor culturale, spatii de birouri si tehnice, dar si o cafenea si magazine. 

Curtea_Veche_3

Bugetul aprobat pentru aceste lucrari de reabilitare sunt de 38 de milioane de lei, proiectul fiind preconizat sa dureze 2 ani. 

In urma acestor eforturi de restaurare, complexul muzeal promite sa devina un punct de reper al Centrului Vechi si un nou magnet pentru turisti, dincolo de restaurantele si barurile din zona. 

Vreti sa fiti la curent cu cele mai noi stiri din imobiliare? Accesati zilnic sectiunea Stiri de pe portalul Titirez.ro