Meniu Anunt
07-07-2021

Cordia începe un nou capitol odată cu finalizarea Promenadei Corvin.

share:

Cordia începe un nou capitol odată cu finalizarea Promenadei Corvin.
Ultima clădire rezidențială de pe Promenada Corvin a atins punctul culminant: finalizarea Grand Corvin 2 va completa aspectul final al celei mai mari și populare zone pietonale din Budapesta, a cărei dezvoltare a început cu mai bine de un deceniu în urmă.

Cordia, dezvoltatorul responsabil pentru proiectul de regenerare urbană în suprafață de 22 de hectare, se așteaptă la un an foarte bun atât pe piața internă, cât și pe cea internațională și va anunța în curând lansarea unui alt proiect major de dezvoltare urbană în capitala Ungariei.

Promenada Corvin, element central al celui mai mare program de regenerare urbană din Europa Centrală, lansat în urmă cu mai bine de un deceniu și dezvoltat de Grupul Futureal, a ajuns într-o etapă importantă: ultima clădire rezidențială de pe Promenadă, a doua fază a proiectului Grand Corvin, a ajuns la ultimul nivel. Cea mai lată și una dintre cele mai lungi străzi pietonale din Budapesta, care a câștigat mai multe premii internaționale în ultimii ani, va fi completată cu acest proiect rezidențial compus din 558 de apartamente. În același timp, regenerarea cartierului din jurul Promenadei va continua, deoarece Grupul Futureal dezvoltă, de asemenea, mai multe proiecte rezidențiale și de birouri pe străzile vecine. Totodată, compania intenționează să desfășoare o serie de proiecte complexe de dezvoltare urbană de diferite dimensiuni, atât în țară, cât și în străinătate.

Volumetria Grand Corvin a fost modelată de arhitecții LAB5 la o scară care se adaptează la peisajul urban original, împărțind-o în mai multe abordări arhitecturale distincte, printr-o varietate de placări externe. Diferitele abordări amintesc de fostele clădiri din cartier: fațadele din cărămidă, utilizate pentru prima dată pe Promenadă, se referă la casele din cărămidă, în timp ce calcarul este o referință la clădirile anterioare. Placarea specială din tablă pentru îmbunătățirea iluminatului din curți este un element nou, care nu a mai fost folosit până acum într-un complex rezidențial de acest nivel din Ungaria.

„Suntem foarte mândri că în ultimul deceniu am reușit să realizăm un proiect atât de mare în inima Budapestei, în care puțini oameni au crezut în momentul lansării sale. Succesul nostru este dovedit nu doar de prestigioasele premii internaționale pe care le-am primit, ci și de faptul că acest cartier complet reamenajat este un loc preferat al locuitorilor din Budapesta, indiferent dacă sunt în căutarea unui loc unde să locuiască, să investească în proprietăți, să vină la cumpărături sau la muncă. Amploarea lucrărilor realizate se reflectă în cele 22 de hectare de teren care au fost regenerate, cu un total de 2.700 de apartamente noi, 100.000 de metri pătrați de spații de birouri și 50.000 de metri pătrați de spații de retail, în valoare de aproape 1 miliard de euro. Desigur, nu ne oprim aici: în curând vom anunța lansarea unui proiect similar cu Promenada, tot la Budapesta”, a declarat Tibor Földi, președintele Consiliului de Administrație Cordia.

Popularitatea și statutul special al locuințelor situate pe Promenada Corvin se reflectă în nivelul chiriilor percepute aici, care a scăzut doar temporar în perioada Covid, comparativ cu media națională și cea de la Budapesta. Acest lucru poate fi explicat prin faptul că locuințele sunt construite sau renovate recent, sunt de calitate, situate într-o zonă căutată, cu infrastructură bună și acces ușor. De asemenea, locuințele sunt situate lângă clădiri de birouri și instituții de învățământ superior care atrag mulți tineri străini.

„Anul acesta nu este remarcabil pentru Cordia doar din cauza finalizării Promenadei. Pe piața internă, planificăm să lansăm șapte noi dezvoltări rezidențiale și să livrăm un număr record de peste 1.800 de locuințe. În plus, ne așteptăm să vindem 860 de locuințe, mai mult decât dublul numărului vândut anul trecut. În prezent, peste 600 de locuințe noi dezvoltate de Cordia în Budapesta sunt disponibile pentru 

potențialii cumpărători și lucrăm la construcția a aproximativ 2.100 de apartamente ”, a declarat Áron Görög, directorul de vânzări al Cordia.

Expansiunea internațională a Cordia se intensifică, de asemenea. În Polonia, una dintre piețele-cheie, compania se așteaptă să vândă 745 de case în acest an, adică aproape jumătate din planul său de vânzări pe toate piețele. În Marea Britanie, Cordia a investit în sectorul locuințelor reglementate la prețuri accesibile, după ce Cordia Blackswan, companie achiziționată și redenumită anul trecut, a început să vândă primele sale apartamente exclusive.

În România, Cordia se concentrează în prezent asupra celei de-a doua faze a Parcului20, un proiect rezidențial care a devenit un punct de reper în zona Expoziției din nordul Bucureștiului, cu arhitectura și facilitățile sale spectaculoase, precum o grădină privată de 3.000 de metri pătrați  destinată utilizării exclusive de către rezidenți. Cordia a finalizat prima fază a proiectului, iar rezidenții au început să se mute în noile lor locuințe în martie 2021.

În România, Cordia dezvoltă proiecte rezidențiale în conformitate cu valorile companiei, axate pe bunăstare, eficiență energetică și dezvoltare comunitară și analizează în prezent terenurile in portofoliul companiei pe care să le dezvolte în continuare, în funcție de evoluția reglementărilor urbanistice. În calitate de membru al Grupului Futureal, Cordia este dedicată  regenerării urbane și îmbunătățirii țesutului urban.

***

Despre Cordia

Cordia este unul dintre cele mai mari grupuri de dezvoltare rezidențială și investiții corporative din regiunea Europei Centrale și de Est, cu un brand puternic și bine cunoscut, prezent pe segmentele mediu și mediu superior ale piețelor din Ungaria, Polonia, România și desfășoară un proiect pilot în Spania. Cordia este de asemenea activă pe piața din Regatul Unit al Marii Britanii, prin Blackswan Property. Grupul Cordia are o experiență de peste 20 de ani și a câștigat multiple premii internaționale, printre care: „ULI Global Awards for Excellence”, „Best Mixed-Use Project in Europe” International Property Awards, Bloomberg TV, The New York Times, „Best Purpose Built Project Worldwide”, acordat de Federația Internațională pentru Real Estate (FIABCI).