Meniu Anunt
10-10-2018

Companiile din Bucuresti investesc lunar pana la 500 euro/angajat in asigurarea sediului

share:

Companiile din Bucuresti investesc lunar pana la 500 euro/angajat in asigurarea sediului
Sediul unei companii reprezinta cartea de vizita a brandului si un element important pentru productivitatea angajatilor. Firmele importante din Bucuresti au inteles demult ca bugetul alocat pentru inchirierea unui spatiu de birouri modern nu este o cheltu

Putini dintre noi se gandesc, insa, la costurile reale ale unei companii cu multi angajati. Majoritatea indica salariul si poate chiria spatiului drept principale costuri ale angajatorului, insa de multe ori un sediu poate "taxa" pana la 500 euro in plus pentru fiecare angajat. 

Astfel, comform unui studiu recent al companiei de consultanta imobiliara Cushman&Wakefield, companiile din Bucuresti au un cost lunar cu spatiile de birouri cuprins intre 175 si 500 euro/angajat. La aceasta suma se ajunge usor, daca luam in calcul chiria pentru spatiu (8-10 euro/mp), taxele de administrare (3-5 euro/mp), amortizarea mobilierului (alti 5-10 euro/mp prin amortizare), utilitatile, curatenia, consumabilele. Daca mai tinem cont si de beneficii precum camere de relaxare, fructe proaspete, carti etc., costurile cresc semnificativ. 

Majoritatea companiilor din Bucuresti aloca intre 8 si 12 mp pentru fiecare angajat, aceasta suprafata incluzand statia de lucru, bucataria si zonele comune. De asemenea, costurile variaza semnificativ de la o zona la alta a orasului, un sediu in zona de sud costand in medie 175 euro/angajat/luna, in timp ce in zona de nord se ajunge chiar si la 500 euro/angajat/luna.

O alternativa tot mai des folosita pepentru companiile mici este inchirierea unui spatiu de tip co-working, care iti ofera un mai bun control asupra costurilor si flexibilitate sporita. 

Cautati un spatiu de birouri adecvat pentru compania dumneavoastra? Pe Titirez.ro gasiti sute de oferte atractive din toata tara! 

 

Doriti sa aflati cele mai noi stiri din domeniul imobiliar? Accesati zilnic sectiunea Stiri de pe portalul Titirez.ro