Meniu Anunt
20-08-2018

Care este zona din Capitala unde preturile proprietatilor au crescut cu 21% intr-un an?

share:

Care este zona din Capitala unde preturile proprietatilor au crescut cu 21% intr-un an?
Aceasta zona din Capitala a devenit in anul 2018 unul dintre principalele motoare de crestere in piata imobiliara.

Anul 2018 a fost, pana acum, caracterizat de o apreciere vizibila a preturilor apartamentelor in Bucuresti si principalele orase din tara, urmata de o usoara scadere in lunile de vara. 

Cresterea preturilor a fost urmata indeaproape de un apetit crescut pentru credite imobiliare, doar in Bucuresti fiind inregistrate cu 30% mai multe dosare de credit fata de anul trecut. Fenomenul poate fi legat de disponibilitatea crescuta a bancilor de a acorda imprumuturi la dobanzi mai bune, dar si de zvonurile legate de inchiderea programului guvernamental Prima Casa incepand cu anul 2020. 

In Bucuresti, cartierele Aviatiei si Unirii raman cele mai scumpe, cu un pret mediu de 126.000 euro, respectiv 115.000 Euro pentru proprietati rezidentiale. In aceste zone se livreaza relativ putine unitati noi anual, mult sub cererea din partea cumparatorilor. 

Care sunt cartierele in care preturile au urcat cel mai mult in ultimul an? Zona-vedeta a acestui an este, poate surprinator, Mihai Bravu. Aici, pretul mediu pentru o proprietate imobiliara crescut de la 75.000 euro la 91.000 (crestere de 16.000 euro, sau 21%). Zona Mihai Bravu a avut parte de investitii masive din partea dezvoltatorilor in ultimii ani, foarte multe proiecte imobiliare mari fiind deja lansate sau in curs de finalizare. 

Toamna la o plimbare - panoramio

Unul dintre cele mai mari proiecte din zona este Metropolitan Mihai Bravu, cu preturi ce pornesc de la 89.900 euro pentru un apartament de 2 camere:Screenshot_23

Zona Mihai Bravu este cautata de cumparatori pentru apropierea de metrou, multiplele centre comerciale aflate la mica distanta si proximitatea fata de centrul orasului. In acest cartier mai exista terenuri mari neexploatate, ceea ce inseamna ca dezvoltarea va continua si in viitor. 

Puteti vedea cele mai interesante oferte de apartamente noi in zona Mihai Bravu, accesand portalul Titirez.ro => Cheia anunturilor imobiliare din Romania: https://www.titirez.ro/vanzari-apartamente/bucuresti/mihai-bravu/921350