Meniu Anunt
12-06-2019

8 trucuri de decor care vor face camerele mici sa para MULT mai mari

share:

8 trucuri de decor care  vor face camerele mici sa para MULT mai mari
Camerele mici reprezinta o problema destul de comuna, insa asta nu inseamna ca nu pot oferi confortul de care avem nevoie. Daca ne folosim imaginatia, putem sa ne simtim ca intr-un palat chiar si intr-o garosniera dubla. Afla cum!

1. Tavanul decorat sau pictat intr-o culoare interesanta face camera sa para mai inalta

3640110857_db80356eba_b_1

Orice element de design care atrage privirea in sus confera automat senzatia de inaltime si de verticalitate unei camere. 

2. Folositi culori cat mai luminoase, deschise pentru pereti si podele

living-room-2155353_960_720

Intr-o incapere mica, nuantele deschise ajuta foarte mult, acestea reflectand lumina si marind optic dimensiunea camerelor. 

3. Nu lipiti piesele de mobilier de pereti

modern-living-room-with-green-couch_800

Chiar daca ati putea crede ca lipind canapeaua de perete veti obtine mai mult spatiu in camera, efectul este exact contrar. Ideal este sa lasati spatiu de macar 10 cm intre elementele de mobilier si pereti, rezultatul fiind o camera mai aerisita. 

4. Folositi mobilier multi-functional

pexels-photo-439227_1

Masute de cafea cu spatii de depozitare, taburet care este in acelasi timp si cos de stocare, canapea extensibila, birou rabatabil... doar cateva exemple de piese care pot servi mai multe scopuri si care scutesc mult spatiu intr-o incapere mica. 

5. Regula "pepenele galben"

pexels-photo-1031030

Obiectele decorative mici tind sa aglomereze spatiile inguste. De aceea, ideal este sa optati pentru mai putine decoratiuni, dar care sa fie mai mari decat un pepene galben. 

6.Dungile confera adancime camerei

Ruckstuhl-Stripes

Un covor cu dungi va atrage instantaneu privirea si o va directiona spre cea mai lunga latura a camerei. 

7. Optati pentru elemente din sticla sau plastic transparent

marble-4062830_960_720

Obiectele transparente sunt foarte populare in acest an, avand in acelasi timp si avantajul de a oferi functionalitatea dorita, fara aglomerarea vizuala a spatiului. Puteti alege, de exemplu, un mic birou transparent sau chiar rafturi din sticla. 

8. Folositi aceeasi culoare in tonuri diferite

apartment-2084992_960_720

Daca folositi elemente de aceeasi coloare intr-o camere, insa in nuante diferite, veti obtine o ambianta unitara si aerisita, fara a fi insa plictisitoare.