Meniu Anunt
12-07-2018

5 pași pentru a amenaja o locuință Wabi-Sabi

share:

5 pași pentru a amenaja o locuință Wabi-Sabi
"Wabi-sabi" este un termen japonez care inseamna, in esenta, gasirea frumusetii in imperfectiune. Wabi se refera la a trai cu umilinta si simplitate, in armonie cu natura, in timp ce Sabi este definit ca abilitatea de a accepta ciclul de viata al lucurilo

În contextul designului si decorului interior, o casa wabi-sabi este una care imbratiseaza autenticitatea, gaseste valoare in lucrurile iubite si folosite si promoveaza un pacea si linistea folosind simplitatea. Mai degraba decat sa cumpere intotdeauna cel mai nou lucru stralucitor sau sa fie obsedati de perfectiune, adoptatorii stilului wabi-sabi gasesc armonie in autenticitate si imperfectiune. Cu alte cuvinte, acesta ar putea fi antidotul pe care l-ati cautat pentru lumea haotica, obsedata de perfectiune, in care traim.

Desigur, ideile abstracte precum wabi-sabi nu sunt intotdeauna cel mai usor de aplicat, asa ca am pus laolalta cateva sfaturi si trucuri simple care va vor ajuta sa va bucurati de vibratiile confortabile si placute, pe care cu totii ni le dorim.

Imbratisati artizanatul

artisan-2215964_1920

Wabi-sabi este despre imbratisarea si celebrarea autenticitatii si nu exista nimic mai autentic decat accentele artizanale, facute de mana omului. O vaza pe care ati gasit-o intr-o vacanta placuta, tesaturi pe care le-ati vopsit singuri sau ceramica locala sunt elemente de decor care vor spori atmosfera calda si autentica din casele voastre. Prin urmare, de ce sa nu imbunatatiti atmosfera de acasa printr-un nou proiect DIY in acest weekend?

Scapati de aglomeratie

wabi_sabi_campaign_view_1-1

Chiar daca wabi-sabi imbratiseaza imperfectiunea, asta nu inseamna ca haosul este tolerat. O casa wabi-sabi ar trebui sa fie ordonata si foarte organizata pentru a va inspira sentimente de pace si liniste, dar fara a face din asta o obsesie. Daca apelati la o estetica minimalista, drumul este deja pe jumatate parcurs. Amintiti-va, nu este vorba despre simplitate de dragul simplitatii; este vorba mai mult de a va bucura de de ordine, care invita un sentiment de calm in casa ta.

Aduceti elemente din natura in interior

window-839824_1920

Materialele organice si elementele din natura sunt componente principale ale unei case wabi-sabi, gratie vibratiilor universal pozitive pe care le aduc. În plus, imperfectiunile naturale gasite in plante, lemn si piatra sunt mementouri zilnice ale frumusetii lucurilor discrete. Pentru a profita de aceste vibratii bune, integrati mobilier din lemn, flori proaspete si tot felul de plante care sunt pe placul vostru. Si daca nu aveti talent in gradinarit, apelati la cateva plante suculente, care va vor oferi toate beneficiile fara bataie mare de cap.

Apreciati decorul neasortat

wabi-sabi-interiors-650x434

Nu totul trebuie sa fie potrivit si cu totul coeziv. De fapt, prea multa asortare poate diminua grav caracterului unic al unei case. Desigur, nu va spunem sa alegeti intentionat obiecte aleatorii, ci mai degraba sa adaugati lucruri care va plac cu adevarat, chiar daca nu sunt perfect potrivite. Cand vine vorba de wabi-sabi, acea imperfectiune este binevenita.

Reveniti la lucrurile simple

Pixers-Wabi-Sabi-Design

Sensibilitatea wabi-sabi este aceea care reduce posesiunile la minimum, invitand in casa doar acele lucruri care aduc nostalgie, frumusete, utilitate in caminul nostru. Din nou, acest trend nu incurajeaza minimalismul doar de dragul minimalismului, ci isi propune efectiv sa pastreze doar lucrurile esentiale pentru un spirit calm si fericit, pentru a incuraja bucuria vietii de zi cu zi. Spre deosebire de un minimalist zelos care ar putea sa arunce un obiect iubit, dar care nu se incadreaza in estetica, un adept wabi-sabi va pastra acel obiect tocmai pentru ca ii face fericiti.

Vedeti sfaturile noastre de design interior, in sectiunea Home&Deco de pe Titirez.ro: https://www.titirez.ro/stiri-imobiliare/home-deco