Meniu Anunt
19-03-2018

5 greseli de design pe care sa LE EVITI in casa ta!

share:

5 greseli de design pe care sa LE EVITI in casa ta!
Chiar daca regula numarul 1 in design este sa iti amenajezi casa intr-un stil cat mai personal, care sa se armonizeze cu gusturile tale, exista totusi greseli care trebuie evitate!

1. Tablouri agatate prea sus sau prea jos pe perete

exhibition-362163_960_720
Arta este subiectiva si fiecare are propria opinie in ceea ce priveste valoarea unei opere. Ceea ce este universal valabil, insa, e ca inaltimea optima la care trebuie expuse tablourile este la nivelul privirii unei persoane de inaltime medie. In afara de cazul in care va bucurati de un tavan cu inaltime ametitoare si aveti o piesa de mari dimensiuni de expus, apropiati-va cat mai mult de o inaltime medie de 1.6.

2. Draperii si perdele prea scurte

Screenshot_2

In afara de cazul in care aveti o bancheta la fereastra, draperiile trebuie neaparat sa atinga podeaua. De asemenea, nu agatati perdelele chiar deasupra ferestrei, ci cat mai sus posibil, spre tavan. Veti crea astfel impresia de incapere inalta si de ferestre mari.

3. Covor prea mare sau prea mic

Couch-Living-Room-Home-Sofa-Carpet-Interior-184555
Un covor bine ales confera multa caldura si textura unei incaperi, in afara de cazul in care dimensiunea acestuia este nepotrivita. Daca va indragostiti de un covor mic, o solutie este sa il puneti peste un alt covor mai mare, simplu.

4. Lustra la inaltime prea mare fata de masa de dining

dining-room-2046765_1280
Expertii sustin ca inaltimea ideala la care ar trebui sa atarne lustra de deasupra zonei de dining este de 80 de cm peste inaltimea mesei. Chiar daca poate parea destul de jos la prima vedere, aceasta este inaltimea optima de la care lustra poate asigura o lumina uniforma, concentrata pe masa si pe invitati, care sa puna mancarea in valoare.

5. Mobila prea mica sau prea mare

too-big
Una dintre cele mai frecvente greseli pe care le putem face atunci cand amenajam o incapere este sa cumparam piese de mobiler care ne plac, fara sa ne gandim daca dimensiunea acestora se armonizeaza cu spatiul pe care il avem la dispozitie.

Obiecte mari intr-o camera mica pot conferi spatiului o atmosfera inghesuita si claustrofoba. Pe de alta parte, un mobiler subdimensionat poate da un aer auster incaperilor mari si inalte.