Meniu Anunt
30-03-2015

Pădurea verticală din Milano

share:

Pădurea verticală din Milano
Bosco Verticale sunt două turnuri din Porta Nuova, districtul Milano, Italia, situate între Via Gaetano de Castillia şi Via Federico Confalonieri, aproape de staţia de cale ferată Milano Porta Garibald. Cu o înălţime de 110 de metri, respectiv 76 de metri

Bosco Verticale sunt două turnuri din Porta Nuova, districtul Milano, Italia, situate între Via Gaetano de Castillia şi Via Federico Confalonieri, aproape de staţia de cale ferată Milano Porta Garibald. Cu o înălţime de 110 de metri, respectiv 76 de metri, turnurile găzduiesc mai mult de 900 de copaci pe 8.900 de metri pătraţi de terase. Clădirea a fost inaugurată în octombrie 2014, iar la proiectarea ei au participat arhitecţi,ingineri, horticultori şi botaniști.

Arhitectul care a venit cu această idee inedită, de a construi o pădure verticală în centrul oraşului Milano, este Michele Brunello. El a adus proiectul în atenţia autorităţilor încă din anul 2006. Conceptul care stă la baza acestei idei a a fost economisirea pământului, o resursă importantă în centrul unui oraş atât de mare, cum este Milano. Conceptul acestei clădiri înalte pleacă de la ideea unei păduri desfăşurate pe înălţime, în încercarea de a regenera mediul şi biodiversitatea.

Pentru că oraşul Milano este unul dintre cele mai poluate la nivel mondial, proiectul Bosco Verticale a fost conceput pentru a echilibra balanţa spaţiilor verzi, care au pierdut teren în urma procesului intens de urbanizare. Cele două turnuri au şiştele fotovoltaice integrate şi copaci plantaţi pe faţade. Plantele au rolul de a a ajuta la captarea dioxidului de carbon şi a prafului din aer, reducând nevoia folosirii sistemelor de climatizare şi efectul de insulă de căldură.

Pe timpul verii vegetaţia oferă umbră, ferind în acelaşi timp apartamentele de praf şi reducând nivelul de poluare fonică. Irigarea copacilor se face prin reciclarea apei menajere, sistemele eoliene şi fotovoltaice contribuind la auto-susţinerea clădirii din punct de vedere al energiei.

Apartamentele din cadrul acestor turnuri au un preţ care încep de la 635.000 de euro, pentru o locuinţă la un etaj inferior, cu o suprafaţă de 80 metri pătraţi, până la aproape 2 milioane de euro, pentru o casă la un etaj superior cu o suprafaţă locuibilă de peste 200 metri pătraţi.

 

Sursa: dezvoltatorimobiliar.ro